Blanc Double de Coubert

‘Blanc Double de Coubert’, Rugosahybride, Cochet-Cochet, France, 1892

Blanc Double de Coubert

Blanc Double de Coubert

By its very good hardiness this rose is probably a filled form of Rosa rugosa ‘Alba’. ‘Blanc Double the Coubert’ is a most desirable hybrid with typical Rugosa foliage. She has large, snowy white, fairly double flowers all season. The flowers are noticable for their fragrance. Because of the double flowers ‘Blanc Double de Coubert’ rarely forms hips, but when she does, they are orange-scarlet. The foliage is dark, leathery and wrinkled and she usually grows into a medium sized shrub. The leaves, inflorescence and fine spines of this shrub are so similar to Rosa rugosa that the assertion of the breeder that ‘Mlle. de Sombreuil’ was the pollen parent has to be questioned, although the plant grows much more open than the wild Rosa rugosa.
Hardiness: to average -35 °C

‘Blanc Double the Coubert’ is a rose that was introduced in 1892 by the French firm-Cochet Cochet. Coubert is the name of the place where the company was located.

Blanc Double de Coubert

Blanc Double de Coubert

2 gedachten over “Blanc Double de Coubert

  1. Marijke van den Aardweg

    Hallo Monique,
    Ik weet nooit zo goed bij de roos Blanc double de Coubert of ik nu wel of niet de bloemen eruit moet knippen. Doe ik het wel dan krijg ik geen bottels, doe ik het niet dan worden de uitgebloeide bloemen zo vies. Geen mooi gezicht en mij lijkt het voor de vorming van nieuwe bloemen ook belangrijk om het wel te doen. Wat denk jij?
    Tot hoe ver knip je de bloemen dan weg? Er is niet zo iets als een vijfblad tot waar je dan de tak afknipt. Er zijn veel meer blaadjes.
    Met dank voor je antwoord.

    1. Monique Bericht auteur

      Hallo Marijke,
      Deze roos staat er om bekend dat ze bijna geen bottels maakt (alleen soms bij een heel goede zomer); door de regen worden de witte bloemen van Blanc Double de Coubert inderdaad sneller wat bruin en lelijk en is het beter en mooier om ze -zodra ze uitgebloeid of lelijk zijn- weg te halen. Ik verwijder zelf dan ook meestal de uitgebloeide bloemen door ze af te breken. Dus niet afknippen op een vijfblad wat veel oudere boeken nogal eens adviseren. Het makkelijkst is om de bloem net onder de verdikking af te breken met je vingers (of met een klein bloemenschaartje). Hoe meer blad een roos houdt, hoe beter de groei en dus ook de bloei. Bij bijna alle rozen is het daarom het beste alleen de uitgebloeide bloem er uit te breken; dat gaat vaak ook heel gemakkelijk, als je de bloemen tussen duim en wijsvinger afbreekt. (Bijvoorbeeld je duim onder de verdikking en met je wijsvinger naar je toe halen).
      Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.